Меджибізька громада

Хмельницька область Хмельницький район

Напередодні великодніх свят для усіх охочих відбувся майстерклас з писанкарства

Дата: 23.04.2022 17:10
Кількість переглядів: 447

Маса емоційного задоволення, вдячні слухачі та глибини майже забутих і втрачених традицій свого краю – ось що спонукає до проведення таких заходів.

Кілька десятиліть тому яйця розписували у великодню п’ятницю: збиралися майстрині, розводили фарби, досвідчені жінки наносили візерунки спеціальним «пищком» або й чорнильною авторучкою, а молодші — замальовували фарбами.

Яйце завжди було загадкою для людини: неживе, воно давало початок новому життю. Тому його почали вважати символом самого життя, уособленням чарівної сили добра.

22 квітня у приміщені Меджибізької дитячої школи мистецтв відбувся майстер-клас із виготовлення української писанки, який підготували та провели викладач образотворчого мистецтва Інна Заєць на чолі із директором школи мистецтв Ларисою Козко, Ірина Радаєва та вчителька образотворчого мистецтва Требуховецької ЗОШ Тетяна Штаманетян. Кожен бажаючий  мав змогу долучитися до  давньої традиції українського народу – розписати писанку напередодні Великодніх свят.

Спочатку учасники мали змогу виготовити крапанку . І дітки, і дорослі із задоволенням познайомились з писачком , малювали крапки та  зафарбовували яйце в різні кольори.

Для найменших були підготовленні розмальовки та олівці.

Коли інструменти напоготові, а аудиторія захоплена дійством, тоді майстер-клас проходить весело, радісно і з належним такому заходу святковим і магічним змістом.

Майже дві години кропіткої праці вклали як доролі так і діти, щоб на світ з’явились справжні писанки. Всі із цікавістю спостерігали, як після кожного етапу роботи  на їх писанках народжуються  нові елементи та кольори, а писанка перетворюється  на чудо.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь