Меджибізька громада

Хмельницька область Хмельницький район

Керівники закладів культури масово виготовляють окопні свічки, плетуть маскувальні сітки, в’яжуть шкарпетки та заготовляють «сухі» борщові набори для українських захисників

Дата: 16.12.2022 11:03
Кількість переглядів: 704

        Фото без описуМи живемо у надскадний час, час коли кожна хвилина є важливою, тому ми повинні докладати усіх зусиль, щоб цей надскладний час став для нас та для наших захисників перемогою.

      Кожен справжній українець має за честь  виконати  основне завдання в тилу – підтримки та все можливої допомоги наших бійців на передовій.  До акції підтримки захисників активно долучилися працівники культури Меджибізької громади, котрі об’єднали небайдужиж жителів громади для важливої місії допомоги ЗСУ спільно з органами місцевого самоврядування.

     Підтримати наших військових – це найменше, що можна зробити для  них, але це вагомий крок до наближення нашої перемоги.

    Уже тривалий час працівниками та небайдужими жителями нашої громади готуються  якісні та смачні сухі борщі.  Меджибізькою селищною радою було закуплено 2 сушарки для продуктів  для  виготовлення суперфуду, котрий сьогодні  готують  наші завклубші. Першою, хто започаткував таку роботу у нашій громаді стала Лариса ШУЛЯК – директор Головчинецького сільського клубу,  яка разом зі своєю родиною на власній сушарці розпочала  свою діяльність ще від початку повномасштабного вторгнення для українських захисників. «У холодну пору року, це саме те, що треба, 10 хвилин і борщ готовий» - зазначає Лариса Юріївна.

Фото без опису  Фото без опису

     Нещодавно до цієї справи приєдналася Оксана КАРНАУХ – директор Волосівецького сільського клубу. Із продуктами допомагають Меджибізька селищна рада та волонтери.

              Фото без опису

      Також із початком настання холодів в Меджибізькій громаді розпочалося виготовлення окопних свічок. Кожна така свічка – це підтримка наших воїнів. Особливість їх в тому, що це джерело світла й тепла, яке не боїться вітру. Керівник Ставницького сільського клубу  Юрій ПЕТРОВ  розповідає, що вже налагодив  виробництво окопних свічок у своїй роботі. Технологія проста - звичайну бляшанку наповнюють скрученим гаптокартоном, поки на плиті розтоплюється віск. Він - найбільш затребуваний у цій справі, кожна окопна свічка тричі заливається воском, щоб довше горіла. За його словами, солдати роблять яму в землі, кладуть туди цю свічку, тому немає диму і не видно вогню.   А ще таке джерело світла й тепла не боїться вітру, за його допомогою можна  зігрітися та розігріти їжу.  Вони можуть горіти  до 7 годин.

Фото без опису      Фото без опису

         Плетення маскувальних сіток в нашій громаді розпочалося ще з початком війни, але зимовий період часу вносить свої корективи.  Цей вид діяльності є важливо необхідний для збереження життя оборонців на сході нашої країни. До цієї справи залучені Юлія РАДЕЦЬКА - завідувач Требуховецького сільського клубу, Олена ПОРХУН – завідувач Ярославського сільського будинку культури та Інна МОЗОЛЮК - завідувач Лисогірського сільського будинку культури.

     Директори Шрубківського будинку культури, Западинецького, Русанівського сільських клубів - Валентина КИСЛА, Валентина ЗАХАРЧУК та Антоніна ДЕМЯНИШИНА  в’яжуть теплі шкарпетки, вкладаючи у них все тепло своїх рук. Головне те, що все це робиться з любов’ю, вірою у перемогу  і пошаною до наших бійців.

         Фото без опису

             Фото без опису      Фото без опису

  Фото без опису   Фото без опису

                     Фото без опису

        Звертаємо увагу, що жителі Меджибізької громади теж можуть допомогти , а саме приносити віск, парафін чи недопалки свічок, консервні бляшанки, рибацькі сітки, нитки та непотрібну тканину у заклади культури чи старостат свого села, звідти їх передадуть майстрам своєї справи.          

       Пакунки  з окопними свічками, в’язаними шкарпетками,  маскувальними сітками та борщовими наборами  вже в котрий раз відправлені на фронт нашим військовим. 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь