Меджибізька громада

Хмельницька область Хмельницький район

ПРОФІЛАКТИЧНИЙ РЕЙД У СІМ‘ЯХ, ЩО ПЕРЕБУВАЮТЬ У СКЛАДНИХ ЖИТТЄВИХ ОБСТАВИНАХ

Дата: 12.03.2023 20:51
Кількість переглядів: 106

Фото без опису

Охорона дитинства є одним із стратегічних загальнонаціональних пріоритетів державної політики України. Всебічний розвиток дітей тісно пов’язаний з умовами, в яких вони зростають. Але, на жаль, не кожному малюку у нашій державі щастить народитися у благополучній сім’ї, де йому надаються всі умови для повноцінного проживання та виховання.

✅6 березня 2023 року службою у справах дітей спільно з інспектором СЮП ВП ХРУП ГУНП у Хмельницькій області та ПОГ СВГ ХРУП ГУНП у Хмельницькій області проведено цільовий рейд по сім’ях, що опинилися у складних життєвих обставинах.

Головна мета візиту в родини – перевірки належного виконання батьками їх обов’язків, обстеження умов проживання дітей, забезпечення їх належним доглядом, вихованням та навчанням.

‼️У ході роботи обстежено умови проживання 4 родин, в яких виховується 13 дітей, у результаті чого виявлено, що в деяких сім’ях батьки ухиляються від виконання батьківських обов’язків щодо забезпечення необхідних умов проживання, навчання та виховання дітей та було ініційовано притягнення до адміністративної відповідальності одну особу.

📌Із батьками проведено бесіду щодо створення належних умов для проживання дітей та контролю за їх навчанням. Відповідно до статті 150 Сімейного Кодексу України батьки зобов’язані забезпечити здобуття дитиною повної загальної середньої освіти, готувати її до самостійного життя, адже згідно частини 3 статті 47 Закону України «Про загальну середню освіту» злісне ухилення батьків від виконання обов’язків щодо здобуття їх дітьми повної загальної середньої освіти може бути підставою для позбавлення їх батьківських прав.

Любов, турбота, увага, розуміння і захист – це саме те, що потрібно кожній дитині кожного дня.   Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь