Меджибізька громада

Хмельницька область Хмельницький район

Новини

Дата: від до Скинути
22 Грудня, 2022 р., 14:37
                              «Підвищення потенціалу надавачів  соціальних послуг постраждалим від домашнього насильства та насильства за ознакою статі» тема тренінгу, який було проведено за сприяння UNFPA, Фонду ООН у галузі народонаселення в Україні та Департаменту соціального захисту населення Хмельницької ОДА  15-16 грудня 2022 року у м. Хмельницький.  У заході взяли участь уповноважені особи та надавачі соціальних послуг. Серед учасників тренінгу була директор Меджибізького центру надання соціальних послуг Л.Штаманетян.        Протягом двох днів розглядались питання:  "Поняття домашнього насильства та насильства за ознакою статті", "Огляд законодавства з питань запобігання та протидії домашньому насильству та насильству за ознакою статті", "Координація взаємодії суб'єктів, що здійснюють заходи у сфері запобігання насильству на національному, регіональному та місцевому рівнях", "Міфи та стереотипи про домашнє насильство. Власний досвід щодо розгляду справ про домашнє насильство" тощо. На завершення тренінгу усі учасники отримали сертифікати.
21 Грудня, 2022 р., 12:57
      Найвищою цінністю будь – якої держави, у тому числі й України, є людина, її життя і здоров’я, честь і гідність, недоторканність та безпека. Реалізація соціальної політики України вимагає чіткої, цілеспрямованої та злагодженої роботи задля соціального забезпечення та підтримки осіб, що опинилися у важких життєвих обставинах.        З метою привернення уваги жителів Меджибізької ТГ до актуальних для українського суспільства проблем подолання насильства в сім’ї та протидії торгівлі людьми вже багато років поспіль проводиться акція - «16 днів проти насильства».        Мета акції – привернути увагу громадськості до проблеми насильства в сім’ї щодо жінок, жорстокого поводження з дітьми, рівних прав чоловіків та жінок, а також збільшити розуміння та обізнаність про проблему насильства та шляхи її вирішення, сприяти утвердженню ненасильницької ідеології в українському суспільстві.       Упродовж 16 днів, з 25 листопада до 10 грудня, акцентується увага на важливість подолання будь-яких форм насильства у громадській чи приватній сферах, що є порушенням прав людини. Дати початку та завершення акції вибрані не випадково, вони створюють символічний ланцюжок:          25 листопада – Міжнародний день боротьби з насильством щодо жінок,                        29 листопада – Міжнародний день захисників прав жінок,                              1 грудня – Міжнародний день боротьби зі СНІДом,                              2 грудня – Міжнародний день за відміну рабства,        3 грудня – Міжнародний день людей з обмеженими фізичними можливостями,                              5 грудня – Міжнародний день волонтера,                              9 грудня – Міжнародний день боротьби з корупцією,                             10 грудня – Міжнародний день прав людини.       Підтримуючи акцію, цього року фахівці Меджибізького центру надання соціальних послуг провели засідання круглого столу. У засіданні взяли участь учні старшої та середньої ланки Требуховецької ЗОШ І-ІІІ ступенів, адміністрація закладу та викладачі.       Захід відбувся у теплій та невимушеній атмосфері.  Дорослі та учні на рівних обговорювали питання щодо булінгу, торгівлі людьми та як запобігти цим явищам.       На завершення учасники засідання отримали роздатковий матеріал на дану тематику.
20 Грудня, 2022 р., 15:22
https://rada.info/upload/users_files/04404556/4282872b9ef3a1ee80d68e81713cb2bd.pdf
19 Грудня, 2022 р., 17:01
     Війна зруйнувала звичне життя мільйонів українців. Після 24 лютого людям довелося тікати з рідних міст до більш безпечних регіонів. Переміщення в межах України має багато викликів: пошук нової роботи, оселі, друзів, а для родин із дітьми постав ще більший ряд різноманітних проблем.      Але сьогодні ніхто не може лишитися осторонь і ми повинні підтримувати та допомогати людям, які залишилися без даху над головою, в наслідок російської агресії.         19 грудня, до Дня святого Миколая, Меджибізька селищна рада в співпраці з Летичівською окружною прокуратурою, офіцером громади  та інспектором сектору ювенальної превенції сектору взаємодії з громадами відділу превенції ХРУП ГУНП в Хмельницькій області відвідали дитячий будинок сімейного типу (ДБСТ), що розміщений в с.Ярославка та багатодітну родину з числа ВПО, з подарунками, які так були їм необхідні.  Для ДБСТ Летичівською прокуратурою було надано газову плиту, для багатодітної родини – електропіч. Меджибізька селищна рада забезпечила усіх членів родин побутовою хімією та солодкими подарунками. Представники поліції також порадували діток різноманітними солодощами, подарувавши їм маленьку частинку свята.                   
19 Грудня, 2022 р., 11:51
    16 грудня Служба в справах дітей Меджибізької селищної ради в співпраці з Благодійним фондом «Карітас Хмельницький УГКЦ»  влаштували казкове свято для дітей Лисогірської гімназії, на яке були також запрошені діти з числа ВПО дошкільного віку с. Лисогірка.  Після чого дітям провели пізнавальну екскурсію в ДІКЗ «Межибіж».
19 Грудня, 2022 р., 09:41
       16 грудня відбулася чергова нарада з директорами закладів освіти під керівництвом Катерини ГЛЯДЧЕНКО, начальника відділу освіти, молоді, спорту, культури і туризму виконавчого комітету Меджибізької селищної ради.           Зустріч відбулася в адмінприміщені села Требухівці, участь в якій взяв заступник селищного голови Сергій ЛУК’ЯНЧУК.
16 Грудня, 2022 р., 11:03
        Ми живемо у надскадний час, час коли кожна хвилина є важливою, тому ми повинні докладати усіх зусиль, щоб цей надскладний час став для нас та для наших захисників перемогою.

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь